Kirjasto

Tervetuloa Enonkosken kirjastoon

Enonkosken kirjasto palvelee asiakkaitaan keskellä kirkonkylää. Lainauspalvelun lisäksi kirjastossa on lehtilukusali, internet-asiakaspääte sekä langaton verkko (WLAN) sekä usein erilaisia näyttelyitä.  Lainattavissa on myös frisbeegolfkiekkoja. Asiakkaiden käytettävissä iPad-tablettitietokoneita.

Enonkosken kirjasto on liittynyt Lumme-kirjastojen kimppaan. Siinä ovat mukana kaikki Etelä-Savon yleiset kirjastot, lukuun ottamatta Kangasniemeä ja Sulkavaa. Pohjois-Savon puolelta yhteistyössä mukana on Varkauden kaupunginkirjasto.

Näkyvimmät muutokset asiakkaillemme ovat:
Lumme-kirjastojen välinen aineistojen kuljetus. Nyt voit varata ilmaiseksi kirjan mistä tahansa Lumme-kirjastosta. Jos teosta ei löydy mistään Lumme-kirjastoista, se voidaan kaukolainata maksullisesti. Yhteinen varausjono: Varausjonojen koko kasvaa, mutta niin kasvavat myös varattavien niteiden määrät. Yksi kirjastokortti riittää nyt kaikkiin Lumme-kirjastoihin.

Kirjastotietokantaa ja omia tietojasi pääset selaamaan osoitteesta:
http://lumme-kirjastot.fi/

E-aineistot

Kirjasto tarjoaa monipuolisia elektronisia aineistoja käyttöösi. Useita aineistoja voit käyttää verkossa mistä vaan kirjastokortilla ja pin-koodilla. Osa aineistoista toimii vain kirjaston verkossa.  Tarjontaan voit tutustua tästä:  http://kirjasto.mikkeli.fi/palvelumme/e-aineistot/

LUKUPIIRIT ovat avoimia kaikille.  Luetaan valittu kirja etukäteen ja keskustellaan siitä ja sen herättämistä ajatuksista.  Kirjan saa lainattua kirjastosta.  Enonkoskella toimii kaksi lukupiiriä, kirkonkylän lukupiiri kirjastolla ja Ihamaniemen lukupiiri Luostarissa. 

Kirkonkylän lukupiirin seuraava kokoontuminen:

23.5. klo 17.00

Tutustutaan Ilmar Taskan kirjaan Pobeda 1946.  Lue kirja etukäteen ja osallistu keskusteluun. Tai tule mukaan muuten vaan!

Ihamaniemen lukupiirit keväällä 2019:

Ke 24.4. Canth Minna: Novelleja, erityisesti Köyhää kansaa ja Kauppa-Lopo

Ke 22.5. Jalonen Olli: Poikakirja

Kaikki lukupiirit alkavat klo 18.00.  Tervetuloa keskustelemaan!

 

Linnalan opiston oppilastöiden näyttely 8.-26.4.2019 kirjaston aukioloaikoina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yhteystiedot

Kirkkotie 1, 58175 Enonkoski.
puhelin 044 345 3038
sähköposti kirjasto(at)enonkoski.fi

Kirjaston aukioloajat

KIRJASTON AUKIOLOAJAT 

* maanantai, keskiviikko ja perjantai
   klo 9.00 - 15.00
* tiistai ja torstai klo 12.00 – 18.00
* arkipyhäaattoina klo 9.00 - 15.00