Kirjasto

Tervetuloa Enonkosken kirjastoon

Enonkosken kirjasto palvelee asiakkaitaan keskellä kirkonkylää. Lainauspalvelun lisäksi kirjastossa on lehtilukusali, internet-asiakaspääte sekä langaton verkko (WLAN) sekä usein erilaisia näyttelyitä.  Lainattavissa on myös frisbeegolfkiekkoja. Asiakkaiden käytettävissä iPad-tablettitietokoneita.

Enonkosken kirjasto on liittynyt Lumme-kirjastojen kimppaan. Siinä ovat mukana kaikki Etelä-Savon yleiset kirjastot, lukuun ottamatta Kangasniemeä ja Sulkavaa. Pohjois-Savon puolelta yhteistyössä mukana on Varkauden kaupunginkirjasto.

Näkyvimmät muutokset asiakkaillemme ovat:
Lumme-kirjastojen välinen aineistojen kuljetus. Nyt voit varata ilmaiseksi kirjan mistä tahansa Lumme-kirjastosta. Jos teosta ei löydy mistään Lumme-kirjastoista, se voidaan kaukolainata maksullisesti. Yhteinen varausjono: Varausjonojen koko kasvaa, mutta niin kasvavat myös varattavien niteiden määrät. Yksi kirjastokortti riittää nyt kaikkiin Lumme-kirjastoihin.

Kirjastotietokantaa ja omia tietojasi pääset selaamaan osoitteesta:
http://lumme-kirjastot.fi/

E-aineistot

Kirjasto tarjoaa monipuolisia elektronisia aineistoja käyttöösi. Useita aineistoja voit käyttää verkossa mistä vaan kirjastokortilla ja pin-koodilla. Osa aineistoista toimii vain kirjaston verkossa.  Tarjontaan voit tutustua tästä:  http://kirjasto.mikkeli.fi/palvelumme/e-aineistot/

LUKUPIIRI on avoin kaikille.  Luetaan valittu kirja etukäteen ja keskustellaan siitä ja sen herättämistä ajatuksista.  Kirjan saa lainattua kirjastosta.  Lukupiiri toimii kirjastolla.  Tervetuloa uudet ja vanhat lukupiiriläiset!  

Seuraava kokoontuminen:

Torstaina 30.1. klo 17.00
Antti Heikkinen: Pihkatappi

Näyttely:

Wanhojen walokuvien näyttely

Nostalgisia kuvia Kangassaaren lasitehtaan (1858-1903) ja Suomalainen Puuliike Oy:n omistaman sahan (1920-1930) ajoilta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yhteystiedot

Kirkkotie 1, 58175 Enonkoski.
puhelin 044 345 3038
sähköposti kirjasto(at)enonkoski.fi

Kirjaston aukioloajat

KIRJASTON AUKIOLOAJAT

* maanantai, keskiviikko ja perjantai
   klo 9.00 - 15.00
* tiistai ja torstai klo 12.00 – 18.00
* arkipyhäaattoina klo 9.00 - 15.00