Ajankohtaista

Nuorten työharjoittelutuki 2018

16.03.

Nuorten työharjoittelutuki kesälle 2018 on nyt haussa 13.4.2018 klo 15.00 mennessä! Myöhästyneet hakemukset jätetään käsittelemättä! 

Enonkosken nuorisotoimi tukee 1.6.-31.8.2018 harjoittelutuella ensisijaisesti enonkoskelaisia työnantajia, jotka tarjoavat harjoittelupaikkoja enonkoskelaisille nuorille. Nuori voi myös olla vieraskuntalainen Enonkosken koulussa oppilaana oleva. Enonkoskelaisen työnantajan tarjoama harjoittelukohde voi olla myös Enonkosken kunnan ulkopuolella.

Hakulomake, nuorten työharjoittelu

Tiedote työnantajalle

Nuorten työharjoittelutuen perusteet:

  1. Harjoittelutukea hakevan nuoren on oltava enonkoskelainen.
  2. Harjoittelutukea hakevan nuoren on oltava jonkin oppilaitoksen kirjoilla.
  3. Harjoittelutuki myönnetään 13–24 vuotiaalle, ensisijaisesti 9. luokkalaiselle ja muun kouluasteen oppilaille, toissijaisesti 8. luokkalaiselle ja kolmassijaisesti 7. luokkalaiselle. Tuen saaja voi olla myös Enonkosken koulussa oppilaana oleva vieraskuntalainen.
  4. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei huomioida.
  5. Harjoittelutukea maksetaan 230 €/10 pv ja 350 €/15 pv ensisijaisesti enonkoskelaiselle tai Enonkoskella toimiville y-tunnuksen omaaville yrityksille, yhdistyksille ja julkisyhteisöille.
  6. Enonkoskelaisille yksityisille kotitalouksille maksettava harjoittelutuki on 170 €/10 pv ja 250 €/15 pv.
  7. Tukea voidaan myöntää myös yhtymille, joissa Enonkosken kunta on osakkaana (esim. seurakunta).
  8. Palkan lisäksi työnantaja on velvollinen maksamaan työstä aiheutuvat sivukulut, kuten verot, sosiaaliturvamaksut, työeläkemaksut, tapaturma-, työttömyysvakuutus- ja ryhmähenkivakuutusmaksut.
  9. Mikäli nuorten työharjoittelutukeen varattua määrärahaa jää käyttämättä voidaan sitä rehtori-sivistystoimenjohtajan päätöksellä ohjata Enonkosken kunnalle palkattaviin pidempiaikaisten kesätyöntekijöiden palkkaukseen.