Ajankohtaista

Kiinteät langattomat nettiyhteydet Enonkoskelle

02.09.

Mediatiedote 1.9.2016

Kiinteät langattomat nettiyhteydet Enonkoskelle

Ukkoverkot ja Enonkosken kunta ovat tänään avanneet kiinteän langattoman UkkoNet -palvelun Enonkoskella. Ensimmäisessä vaiheessa UkkoNet -palvelu tarjoaa nopeat ja ruuhkattomat Internet-yhteydet noin 10 km säteellä Enonkosken keskustasta.

UkkoNet on kiinteä langaton nettiyhteys, joka tarjoaa lähes kuituverkkotasoisen yhteyden sinne, minne valokuitua ei koskaan ole taloudellista rakentaa. Kiinteässä langattomassa laajakaistapalvelussa kodin, yrityksen tai maatilan ulkoseinään tai TV-antennitolppaan asennetaan suuntaava reititinlaite. Laite ottaa langattoman LTE-yhteyden erityisesti tätä tarkoitusta varten rakennettuun tukiasemamastoon ja tuo nettiyhteyden sisätiloihin johdolla. Sisällä yhteyden voi jakaa kaikille nettiyhteyttä tarvitseville laitteille joko johdolla tai haluttaessa langattoman WiFi-verkon kautta.

Kansanedustaja Hanna Kosonen ja kunnanjohtaja Kari Kuuramaa avasivat Enonkosken UkkoNet -palvelun tänään 1.9. videoneuvottelullaan Enonkosken ja Mikkelin välillä. Videoneuvottelussa Kosonen ja Kuuramaa sivusivat mm. digitalisaation asettamia vaatimukset luotettaville nettiyhteyksille sekä toimivien yhteyksien vaikutusta haja-asutusalueiden asuttuna pitämiseen.

- Enonkoski haluaa varmistaa, että työntekemisen ja elämisen edellytyksiin tänä päivänä laskettava nettiyhteys on kuntalaisten ja kesäasukkaiden saatavilla. Jo aikaisemmin tehtyjen selvitysten perusteella tiedetään, ettei valokuituhankkeille kunnassa ole kaupallista kiinnostusta. Ukkoverkkojen toteutuksella yhteydet saadaan nyt toimimaan pilottialueella nopeasti, kertoo Enonkosken kunnanjohtaja Kari Kuuramaa.

- Digitalisaatio on hallituksen strategian läpileikkaava teema. On hienoa nähdä, että toimintaympäristön luomista digitaalisille palveluille ja kansalaisten verkkopalveluiden käytölle edistetään aivan käytännön tasolla. Ilman toimivia verkkoyhteyksiä on uusia digitaalisiapalveluita mahdotonta käyttää, summaa savonlinnalainen kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk).

UkkoNet -palvelun kautta nopeat ja luotettavat nettiyhteydet ovat nyt tarjolla palvelualueen kotitalouksille, kesäasukkaille sekä yrityksille ja alkutuottajille. UkkoNet -liittymiä, reititinlaitteita ja asennuspalveluita on saatavana jälleenmyyjän kautta. Myöhemmin palvelu on helposti ulotettavissa koko Enonkosken kunnan alueelle.

- UkkoNet -palvelun suurimmat edut ovat sen ruuhkattomuus, edullisuus ja vähimmäisyhteysnopeudet. Palvelun toteuttaminen on myös nopeaa. Enonkoskella kunta teki päätöksen kesä-heinäkuussa ja palvelu on nyt auki. UkkoNet -palvelu tarjoaa alueen asukkaille vähintään 50Mbps, vähintään 20Mbps ja vähintään 10Mbps yhteysnopeuksia, eli toimivan nettiyhteyden kaikkeen käyttöön, lupaa Ukkoverkkojen liiketoiminnan kehitysjohtaja Jukka Niiranen.

Palvelualue Enonkoskella

Enonkoskelle avattiin ensimmäisessä vaiheessa yksi nopea kiinteän langattoman UkkoNet -palvelun tukiasema. Tukiasema sijoitettiin Enonkosken keskustan tuntumaan, mistä se tarjoaa nettiyhteyksiä noin 10 km säteellä, eli palvelu ylettyy Muholanmäkeen, Hanhijärvelle, Saunamäkeen, Simanalaan, Karvilaan, Päiväkylään, Aholanpeltoon ja Hyypiänniemeen. Enonveden pohjoisrantoja palvelu kattaa ainakin Sulkasalon, Monolan sekä Jyrkinlahden ja Kormannonlahden alueilla. 

UkkoNet -palvelu

UkkoNet LTE on kiinteä langaton nettiyhteys, joka tarjoaa lähes kuituverkkotasoisen yhteyden sinne, minne valokuitua ei koskaan ole taloudellista rakentaa. Palvelu toimii omalla tähän tarkoitukseen varatulla taajuusalueellaan, missä ei ole muuta tietoliikennetta ja käyttäjille toimitetaan erilliset kiinteästi asennettavat ja suuntaavat langattomat reitittimet.

Palvelu on vain niiden asiakkaiden käytössä, joille se on suunnattu ja jotka sen ovat erikseen tilanneet. UkkoNet -palvelu ei näin ollen kärsi perinteisille mobiiliyhteyksille tyypillisestä tukiasemasolujen ruuhkautumisesta loma-aikoina tai superruuhkissa, vaan käyttäjille voidaan tarjota liittymiä minimiyhteysnopeuksilla.

Lisätietoja UkkoNet-palvelusta kunnille: www.ukkoverkot.fi/kunnat

Lisätietoja UkkoNet-palvelusta loppukäyttäjille: http://www.ukkoverkot.fi/ukkonet

Tarjolla kaikkialla Suomessa

Ukkoverkot tarjoaa kaikille Suomen kunnille ja kaupungeille mahdollisuutta varmistaa luotettavat ja nopeat nettiyhteydet kaikille asukkailleen. UkkoNet-tukiasema palvelee satoja käyttäjiä noin 7-10 kilometrin säteellä. Täsmäsijoitetuilla UkkoNet -tukiasemilla nettiyhteydet saadaan toimitettua juuri sinne missä tarve on. Uudella TDD-LTE -tekniikalla toteuttu kiinteä langaton yhteys on ylivoimaisesti kustannustehokkain tapa rakentaa kuituyhteyksien viimeiset kilometrit, mutta UkkoNet -ratkaisu soveltuu hyvin myös suurempien alueiden, esimerkiksi koko kunnan, kattamiseen. Yhden tukiaseman rakentaminen maksaa kunnalle tai kaupungille vähemmän kuin 5 kilometriä kuituyhteyttä.

Ukkoverkot on tuotteistanut UkkoNet -palvelun kunnille ja kaupungeille helposti hankittavaan muotoon. Kunnat osallistuvat palvelun avaamisen kustannuksiin. Palveluun liittyvät nettiyhteyksien käyttäjät eivät maksa yhteyksistä erillistä liittymismaksua. Loppukäyttäjille verkkopalvelun kuukausimaksut ovat samalla tasolla kuin kaupunkien keskustoissa tarjolla olevien yhteyksien hinnat; 29-59 €/kk. Sopimuksista riippuen käyttäjille tulee tarjolle 10 Mbps - 50 Mbps nopeita liittymiä.

Lisätietoja

Jukka Niiranen, 040 502 8201, jukka.niiranen(at)ukkoverkot.fi

liiketoiminnan kehitysjohtaja, Ukkoverkot Oy

Kari Kuuramaa, 044 345 3012, kari.kuuramaa(at)enonkoski.fi

kunnanjohtaja, Enonkosken kunta

Enonkosken kunta

Enonkoski on vireä maaseutukunta Saimaan rannalla Etelä-Savossa. Kunta on perustettu vuonna 1882, mutta asutusta on alueella ollut jo kivikauden ajalla. Nykyisin Enonkoski on noin puolentoista tuhannen asukkaan pieni, mutta elinvoimainen kunta, joka tarjoaa hyvät peruspalvelut, hyvät liikenneyhteydet (mm. Savonlinnan lentokenttä on aivan läheisyydessä) sekä ennen kaikkea ainutlaatuisen kauniin ympäristön elää ja asua. Lisätietoja verkkopalvelustamme: www.enonkoski.fi

Ukkoverkot

Ukkoverkot Oy on itsenäinen ja riippumaton, pääosin toimivan johdon ja suomalaisten mobiiliosaajien omistama palveluyritys, joka operoi, myy ja markkinoi koko Suomen kattavaa Ukko Mobile 4G LTE -mobiilidataverkkoa ja tuottaa paikallisesti Suomen nopeinta kiinteää langatonta Internet-yhteyttä tarjoavaa UkkoNet LTE -palvelua. Yhtiö keskittyy langattomien tietoliikennepalveluiden tuottamiseen erityisesti yrityksille, viranomaisille ja muille vaativille käyttäjäryhmille. Ukkoverkot on luontevin tietoliikenneinfrastruktuurin tarjoaja esineiden internetissä. Yhtiö ei tarjoa puhe- eikä tekstiviestipalveluita. Lisätietoja yrityksestä verkkopalvelustamme: www.ukkoverkot.fi

Yhteystiedot

Ukkoverkot Oy

Itämerentori 2

00180 Helsinki

Puh: 030 514 210

Email: info(at)ukkoverkot.fi

Web: http://www.ukkoverkot.fi/