Ajankohtaista

Jätemaksut pienenevät

20.11.

TIEDOTE                                                                                       20.11.2018 

Tiedote julkaisuvapaa: heti

Jätemaksut pienenevät

Savonlinnan seudun alueellinen jätelautakunta hyväksyi kokouksessaan 13.11. jätehuollon taksat vuodelle 2019. Perusmaksut pääosin pienenevät. Perusmaksuja on alennettu kahtena peräkkäisenä vuotena.

Perusmaksu pienenee Savonlinnassa vakituisten ja asunto-osakeyhtiön huoneistojen osalta keskimäärin 4 %. Rantasalmella ja Enonkoskella asunto-osakeyhtiöiden huoneistojen ja vapaa-ajan asuntojen perusmaksu pienenee keskimäärin 7 %.

Perusmaksu on jätehuollon vuosimaksu, joka peritään kaikilta käyttökelpoisilta asuinkiinteistöiltä. Sillä katetaan muun muassa pienjäteasemien ja ekopisteiden ylläpito, vaarallisten aineiden keräys ja käsittely, jäteneuvonta ja viranomaisen toiminta.

Jätehuollon aluekeräysmaksut pienenevät Savonlinnassa vakituisten asuinkiinteistöjen osalta 12,5 % ja vapaa-ajan asuntojen osalta 21,4 %. Aluekeräys laajennettiin Kerimäelle ja Punkaharjulle vuoden 2018 alussa, jolloin aluekeräyksen kiinteät kustannukset jakautuvat useammalle asuinkiinteistölle. Tämä mahdollisti aluekeräysmaksujen alentamisen ensi vuodelle. Rantasalmella aluekeräysmaksuihin ei tule muutosta. Aluekeräyksen kustannukset katetaan täysimääräisesti aluekeräysmaksuilla.

Nousialan jäteaseman vastaanottohintoihin ei tule korotuksia, vaan ne säilyvät lähes ennallaan pienin hinnanalennuksin.

Jätelain mukaiset kunnan vastuulla olevat jätehuoltopalvelut tuottaa Savonlinnan Seudun Jätehuolto Oy.

Liitteenä jätehuollon perusmaksut ja aluekeräysmaksut 2018 ja 2019.

Lisätietoja antaa jätehuoltoinsinööri Pirkko Räikkönen, puh. 044 417 4612.