Ajankohtaista

Kunnanjohtajan terveiset

18.06.

Hei kaikille!

Juhannusterveiset täältä Enonkosken kunnasta kaikille kuntalaisille ja kesävieraille! Pitkän ja monellakin tapaa erilaisen kevään jälkeen kesä on vihdoin saapunut. Suomi näyttää nousevan jaloilleen hitaasti, mutta varmasti. Poikkeusolot päättyivät Suomessa 16.6.20 ja sen myötä monia rajoitustoimia on purettu. Valtioneuvosto totesi omassa tiedotteessaan, että poikkeusolojen päättyminen ei tarkoita sitä, että tilanne ja epidemian uudelleen kiihtymisen uhka olisi ohi. Päätöksen merkitys on siinä, että valmiuslain toimivaltuuksia ei enää sovelleta. Vastuullisuutta vaaditaan meiltä kaikilta edelleen siinä, että uusia tautitapauksia ei ilmaannu tai koronatartunnat lähtisivät uudelleen lisääntymään.

Juhannus on meille suomalaisille perinteinen juhla – juhla yhdessäoloa varten ja juhla suomalaisesta, ainutlaatuisesta kesästä. Toki muistamme, että kaikilla juhannus ei ole vapaata ja lepoa tai ystävien tapaamista. Monet työntekijät pitävät huolta siitä, että yhteiskunta toimii, ruokaa valmistetaan, sairaita hoidetaan, turvallisuudesta huolehditaan jne. Siitä annamme heille kaikille kiitoksen!

Enonkosken kuntakuvassa näkyy, että kesävieraita ja vapaa-ajan asukkaita on saapunut seudulle. Tämä tuo uskoa siihen, että myös alueen yritykset pääsevät koronakriisistä yli ja elämä alkaa normalisoitumaan. Toivon, että saatte viettää Enonkoskella turvallisen kesän.

Kesäajan tapahtumista kannattaa seurata kunnan some-kanavia, savonlinnanyt.fi-sivuja sekä ja kunkin toimijan omia some-sivuja. Lähiviikkojen tapahtumista mainintana la 27.6.20 klo 10-14 Enonkoskella pidetään kirppissuunnistus, josta myyntipaikat julkaistaan juhannuksen jälkeisellä viikolla. Lisäksi Jäälinna ry:n ja kunnan yhteinen hiekanveistotapahtuma järjestetään 26.6.-1.7.20 välisenä aikana torialueella. Tervetuloa mukaan tapahtumiin!

Kunnanvirasto on suljettuna 6.- 26.7.20 välisenä aikana. Vesi- ja viemärilaitoksen päivystysnumero 044 345 3010, kunnaninsinööri Keijo on lomalla 6.7.–3.8.2020, rakennuslupaneuvontaa antaa Heinäveden kunnan rakennustarkastaja puh. 040 7033 605, Sosterin aikuissosiaalityön puh. 044 417 5411 ja vammaispalvelun sosiaalityöntekijän tavoittaa puh. 044 417 4158. Julkiset kuulutukset ja asiakirjat ovat nähtävänä www.enonkoski.fi

Toivotan teille kaikille omasta ja Enonkosken kunnan puolesta hyvää juhannusta ja turvallista kesän jatkoa tämän Eino Leinon suvisäkeiden myötä.

”Oi, katsokaa, miten lainehet

niin kauniisti rantoja kaulaa!

Oi, kuunnelkaa, miten lintuset

niin kauniisti lehdossa laulaa!

Oi, ootteko nähnehet illan kuun

ja kuullehet kuisketta metsän puun,

min ylitse valkeat hattarat

suvitaivaalla vaeltavat?”


Terveisin Minna Laurio, kunnanjohtaja, puh. 044 345 3012, s-posti: minna.laurio@enonkoski.fi